Κορονοϊός: Πώς θα αποφύγεις τα προβλήματα λόγω της μάσκας

Η μάσκα είναι πλέον ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ειδικά για όσους χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ή εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

Πρέπει να προστατευτούμε καθώς ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί και δε χρειάζεται να θέτουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους αγαπημένους μας σε κίνδυνο. Όταν πρέπει φοράμε μάσκα, λοιπόν!

Όπως όμως αποδεικνύεται, η καθημερινή χρήση μπορεί να προκαλέσει μια πολύ σημαντική παρενέργεια στο πρόσωπο που ονομάζεται “maskne” ή ακμή μάσκας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μιας μορφής δερματικό ξέσπασμα, το οποίο συχνά εμφανίζεται με τη μορφή κηλίδων, ερυθρότητα ή φλεγμονή στο στόμα, τα μάγουλα και τη γνάθο.

Η αύξηση των επιπέδων άγχους που σχετίζονται με το ξέσπασμα του Κορονοϊού έχει χωρίς αμφιβολία επιδεινώσει προϋπάρχουσες μορφές ακμής και άλλων σχετικών δερματικών παθήσεων αλλά εκτός από αυτό, εμφανίστηκε και ένας νέος τύπος ακμής, γνωστός ως “maskne”.

Ο ιδρώτας, η λιπαρότητα και τα βακτήρια μεταφέρονται από τη μάσκα στο ήδη ερεθισμένο δέρμα, δημιουργώντας υψηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα υγρασίας.

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να προφυλαχθείς

1) Πλύνε συχνά το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς άρωμα και χλιαρό νερό.

2) Απόφυγε τις συνθετικές μάσκες από νάιλον ή πολυέστερ και προτίμησε βαμβακερή ή μεταξωτή μάσκα, που θα πλένεις τακτικά.

3) Βεβαιώσου ότι η μάσκα σου έχε σωστή και άνετη εφαρμογή. Πρέπει να καλύπτει όλη τη μύτη και τις πλευρές κάτω από το πηγούνι χωρίς όμως να πιέζει.

4) Μείωσε την κατανάλωση ζάχαρης και γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία έχουν ενοχοποιηθεί για επιδείνωση δερματικών ξεσπασμάτων και ακμής.

5) Κάνε ένα διάλειμμα από τη χρήση της μάσκας για 15 λεπτά κάθε τέσσερις ώρες.