Προσφυγικό: Επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας

epa08258603 Refugees disperse amid tear gas fired from the Greek side of the border at the closed-off Turkish-Greek border, Edirne, Turkey, 29 February 2020. The Turkish government announced its decision to no longer stop refugees from reaching Europe after 33 Turkish soldiers were killed in Idlib, Syria on 27 February. EPA/ERDEM SAHIN

Κάθε μέτρο ξεπερνά το θράσος της Τουρκίας, που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, αυτή τη φορά με αφορμή το προσφυγικό.

Σε ανάρτηση του στο twitter , ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, αναφέρει ότι η χώρα του επιμένει  στην άποψη της για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο και μάλιστα μαζεύει υπογραφές εναντίον της Ελλάδας!

Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεται, η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και κάνει λόγο για θανάτους μεταναστών τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο!

Σύμφωνα με τον Κιράν, αυτές οι υπογραφές η Τουρκία θα τις καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο από το οποίο θα ζητήσει να τη διενέργεια έρευνας.

«Οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες περνώντας στην Ελλάδα. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», γράφει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.