Κορονοϊός: Μερική χαλάρωση στα μέτρα προστασίας βλέπει ο Κικίλιας

Για μερική χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό έκανε λόγο σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα» που οργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και συμπεριφορά των πολιτών και των τουριστών και προέτρεψε τους περιφερειάρχες να συνεχίσουν την ενημέρωση και τους ελέγχους στις περιοχές τους.

«Θέλουμε να πετύχει η προσπάθεια που έχει γίνει και συνεχίζεται. Τα κρούσματα αυξάνονται στις γειτονικές χώρες. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε», είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη νησιωτική χώρα είπε πως «ό,τι κι αν προκύψει, ό,τι κι αν συμβεί θα είμαστε εκεί για να τους στηρίξουμε στον περιορισμό και τον έλεγχο της πανδημίας».

 Έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση καθώς «αυτός ο κορωνοϊός μπορεί να έχει έξαρση και το καλοκαίρι».

Πρόσθεσε ότι ούτε  η επιστημονική κοινότητα  γνωρίζει ακόμη ποιες θα είναι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία όσων νοσούν».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown, ο κ. Κικίλιας είπε πως «δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κάποιος κάτι τέτοιο» και τόνισε ότι όλα θα επανεξεταστούν ανάλογα με τη θερμοκρασία, την υγρασία και άλλους παράγοντες που θα μελετηθούν τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι αν χρειαστούν κάποια τοπικά lockdowns αυτά θα έχουν να κάνουν σε πρώτη φάση, με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και όσους έχουν χρόνια νοσήματα.