Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ,ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, ο αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου του νεαρού ακτιβιστή, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας.

Ο άτυχος άνδρας, κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουλίου στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν συνδέει τα αίτια θανάτου με τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από αστυνομικούς

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος του  Βασίλη Μάγγου.

 Ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του την Δευτέρα 13 Ιουλίου, έναν μήνα μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στο Βόλο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, με αφορμή συλλήψεις διαδηλωτών σε συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουλίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Ο πατέρας του, αλλά και ο ίδιος ο Βασίλης Μάγγος κατήγγειλαν τότε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι δέχτηκε αστυνομική βία, όχι μόνο την ώρα που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, αλλά και κατά την προσαγωγή του στην αστυνομία.

Εκεί συνεχίστηκε η βία και εν τέλει, όπως λέει ο πατέρας, και όπως έγραψε και το θύμα  στα κοινωνικά δίκτυα τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τον τραυματισμό του, πετάχτηκε σαν το σκυλί έξω από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από διερχόμενους πολίτες στο νοσοκομείο τραυματισμένος σοβαρά, με 7 κατάγματα στα πλευρά.

Είχαν επηρεαστεί τα ζωτικά του όργανα, το συκώτι και η σπλήνα.

Η σορός του 26χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει άμεση σύνδεση του θανάτου του , με τον τραυματισμό που είχε υποστεί προ μηνός από τους αστυνομικούς .

Ο πατέρας του Βασίλη  Μάγγου, μιλώντας στα ΜΜΕ , δήλωσε πως δεν έχουν σημασία τα αίτια του θανάτου του, αλλά το γεγονός ότι ήταν

ένας κοινωνικός αγωνιστής και σαν κοινωνικό αγωνιστή θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμάμε

Ο Σπήλιος Κρικέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, μιλώντας στα ΜΜΕ , τόνισε ότι η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται, ενώ δήλωσε ότι εφόσον από την ιατροδικαστική εξέταση προκύψει ότι ο θάνατος του Βασιλη Μάγγου συνδέεται με τον ξυλοδαρμό του, θα γίνουν τα απαραίτητα και τα νόμιμα.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Καμία βία δεν γίνεται ανεκτή, ούτε και μπορεί να δικαιολογηθεί από όπου κι αν προέρχεται.