Κορωνοϊός: Φτάνουν τα 500 τα κρούσματα, ανησυχία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους 13 διασωληνωμένους

Ολοένα και εντείνεται η ανησυχία που προκαλεί ο κορωνοϊός, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τουριστική περίοδος.

Τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται με την κυβέρνηση να δίνει εντολή για αυστηρότερους ελέγχους και να κάνει έκκληση στους πολίτες να μην χαλαρώνουν.


Τα κρούσματα στη χώρα μας αγγίζουν τα 500. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και η αύξηση των διασωλημένων.


Η κατάσταση στα νοσοκομεία


Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα για τον Ιούλιο. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχώς αυξάνονται, όπως και οι διασωληνώσεις. Εχθές νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοιού 91 ασθενείς. Ο αριθμός αυτός στο τέλος Ιουνίου ήταν υποδιπλάσιος.

Αύξηση σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στον αριθμό των διασωληνωμένων – έχουν φτάσει τους 13 από 9 που ήταν τον Ιούνιο. Αμετάβλητος παραμένει ευτυχώς ακόμη ο αριθμός των θυμάτων – παραμένουν για ένατη ημέρα στους 193.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ανάγκη για περαιτέρω πλέγμα μέτρων στη χώρα, ώστε να συγκρατηθεί η ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοιού. Χθες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ήταν 27 νέα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Συνολικά τα εισαγόμενα είναι 9.

Ειδικότερα, τα κρούσματα εντοπίστηκαν ως εξής:

4 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
5 εισαγόμενα κρούσματα που πήγαν αυτοβούλως για έλεγχο,
8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
5 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
2 στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.