Έγκλημα στη Ζήρο: Στη φυλακή και οι 4 για το θάνατο ,ηλικιωμένης γυναίκας

Στην φυλακή θα οδηγηθούν τα 4 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου μιας 88χρονης από τη Ζήρο της Σητείας, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Συνεχίζεται η δίκη για τον φόνο της 88χρονης

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης οι 2 καταδικάστηκαν για θανατηφόρα ληστεία με ποινή κάθειρξης 13 ετών και οι υπόλοιποι δύο κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια σε ληστεία και ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ υπάρχει και ένα πέμπτο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση , διέφυγε στο εξωτερικό και για το οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε χθες .-Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο να γίνει Απρίλιο όμως λόγω κορωνοϊού μετατέθηκε.

Ο θάνατος της άτυχης 88χρονης αρχικώς δεν είχε αντιμετωπιστεί ως φόνος αφού η άτυχη γυναίκα μετά το περιστατικό έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και μέσα στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί εξέπνευσε λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από τα χτυπήματα.

Η ίδια η 88χρονη είχε προλάβει να πει στους αστυνομικούς, πριν φύγει από τη ζωή, ότι δάγκωσε το δάκτυλο ενός εκ των δραστών, με αποτέλεσμα εκείνος να τη χτυπήσει στο κεφάλι.

Η γυναίκα δεν θέλησε αρχικώς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της από εσωτερική αιμορραγία .

Η αστυνομία μερικές εβδομάδες μετά συνέλαβε 4 άτομα ενώ υπήρχε και ένα πέμπτο που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό.