Η Κεραμέως «σχόλασε» τον Καλέμη λόγω ρατσιστικών σχολίων για Αντετοκούνμπο

Σάλο έχει προκαλέσει το ρατσιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Καλέμη, υπεύθυνου του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων και καθηγητή του ΕΚΠΑ σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο αποκάλεσε μεταξύ άλλων “μαϊμού”.

Αφορμή στάθηκε μία συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο του σταρ του NBA για τον ρατσισμό, το bullying και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα.

Στην συνέντευξη ο Γιάννης έλεγε ότι η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, σημειώνοντας τις δυσκολίες για τους έγχρωμους και μάλιστα παράνομους μετανάστες, να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα.
Διαβάζοντας τη συνέντευξη του αθλητή ,που έχει χαρακτηρησθεί ως ο πιο πολύτιμος παίχτης του NBA., ο Κωνσταντίνος Καλέμης προέβη σε αδιανόητους χαρακτηρισμούς μέσω του διαδικτύου.

Την άμεση απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καλέμη από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, αποφάσισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά τα ρατσιστικά σχόλια .

Νωρίτερα, η κ. Κεραμέως είχε διατάξει έρευνα για το περιστατικό. Ακολουθεί η κοινοποίησή που κάνει η Υπουργός παιδείας στο twiter

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα», γράφει χαρακτηριστικά.

Η επίμαχη κοινοποίηση που κατέβασε από το προφίλ του ο κ Καλέμης