Πορείες σε όλη την Ελλάδα για την Αγία Σοφία

Σε αστικά κέντρα της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει πορείες διαμαρτυρίες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και μεχρι στιγμής σε Κομοτηνή Και Θεσσαλονίκη οι πιστοί

Συγκέντρωση, πορεία και έκδοση Ψηφίσματος για την Αγία Σοφία στην Κομοτηνή

Ειδικότερα, η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Πολιτών και Πατριωτικές Κινήσεις του νομού Ροδόπης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Κομοτηνή, συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Ηρώο της πόλης (Σπαθί) για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την Τουρκική Κυβέρνηση.

Κεντρικός ομιλητής στο «Σπαθί» είναι ο δικηγόρος Μιχάλης Πολυζωίδης.

Συγκεντρωμένο είναι πλήθος κόσμου, το οποίο πάντως είναι διασκορπισμένο λόγω κορωνοϊού, ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία και έκδοση Ψηφίσματος στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Πορεία διαμαρτυρίας για την Αγιά Σοφιά και στην Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοιείται και στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί με κατεύθυνση προς το Τουρκικό Προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Νωρίτερα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες έκαψαν και σημαία της Τουρκίας

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ήδη παρατάξει «κλούβες» προκειμένου οι συμμετέχοντες να μην μπορούν να προσεγγίσουν στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν για μία ακόμη φορά το «Τη Υπερμάχω» (όπως είχαν κάνει νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία) και έκαψαν μία ακόμη τουρκική σημαία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την προκλητική κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν.