Ινδία – Εννέα άνθρωποι πέθαναν αφού κατανάλωσαν αντισηπτικό

Εννέα άνθρωποι έχασαν τις αισθήσεις τους και τελικά έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Ινδία, αφού κατανάλωσαν αλκοολούχο απολυμαντικό τζελ, αντί για αλκοόλ.

Τα καταστήματα που πωλούν ποτά έχουν κλείσει στη συγκεκριμένη περιοχή στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι, οι εννέα άνδρες φαίνεται πως επέλεξαν να πιουν αντισηπτικό, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν αλκοόλ.

Ο Σιντάρτ Καουσάλ, αστυνομικός διευθυντής της πόλης Κουριτσέντου, στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, γνωστοποίησε πως οι εννέα άνδρες έχασαν τις αισθήσεις τους, αφού κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα απολυμαντικού για τα χέρια, το οποίο είχαν αναμείξει με νερό ή σόδα.

Μεταφέρθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να καταναλώσουν αλκοολούχο απολυμαντικό διάλυμα είναι ότι η πόλη έχει τεθεί σε καραντίνα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγοράσουν ποτά.

Έτσι, ήπιαν αντισηπτικό ως υποκατάστατο του αλκοόλ!

Ινδία: Εννέα νεκροί από κατανάλωση απολυμαντικού σε ποτό ...

Λαθρέμποροι πωλούν νοθευμένο αλκοόλ -επικίνδυνο για την υγεία- στην Ινδία

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία, διότι καταναλώνουν νοθευμένο αλκοόλ.

Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, oι λαθρέμποροι συνηθίζουν να  προσθέτουν στα ποτά μεθανόλη –ένα τοξικό προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιψυκτικό ή ως καύσιμο–, προκειμένου να αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ.

Τέλος, γνωστοποιείται πως περισσότεροι από 35.740 άνθρωποι στην Ινδία έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από την πανδημία του Covid-19.