Κορονοϊός: Νέκρος ακόμη ένας άνδρας σήμερα στη χώρα μας

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έγινε το 210ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 92χρονο που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μετά από νοσηλεία. Για την ώρα δεν έχει διευκρινηστεί κατά πόσο έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, 121 νέες μολύνσεις από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 4.855.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε νωρίτερα σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πληθυσμό εάν η κατάσταση χειροτερέψει.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας προσδιόρισε τις εξής τρεις εστίες ανησυχίας για τον κορωνοϊό:

τις συχνές διελεύσεις Ελλήνων ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και μετακινούνται συχνά σε χώρες της Βαλκανικής


τις κοινωνικές συναθροίσεις – από τα μπαρ έως τους γάμους και τις βαφτίσεις,


τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε «εβδομάδα αφύπνισης» ενώ ξεκαθάρισε πως για να ληφθούν σκληρότερα μέτρα θα πρέπει να υπάρχει επίπτωση το σύστημα Υγείας.

«Καθημερινά οι αρμόδιοι παρακολουθούν όχι μόνο τις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και το πόσοι ασθενείς πρέπει να νοσηλευθούν, εισάγονται σε ΜΕΘ ή διασωληνώνονται», σημείωσε.

«Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα νούμερα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι πολύ χαμηλότερα από την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας του Μαρτίου και Απριλίου» είπε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως τα τοπικά lockdown βρίσκονται μέσα στις επιλογές της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική αποστολή SMS για κάποιες κατηγορίες πολιτών σημείωσε πως αυτό δεν εξετάζεται επί του παρόντος και θα εξεταστεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.