Ορκωμοσία στο Προεδρικό, με πρωτόκολλο κορονοϊού – Μάσκες, γάντια & αποστάσεις

Ημέρες lockdown θύμισε η ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης, εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει εκ νέου η πανδημία του κορονοϊού.

Μάσκες προστασίας, αποστάσεις και αντισηπτικά βρέθηκαν στο επίκεντρο, δίνοντας ένα διαφορετικό χαρακτήρα στη διαδικασία.

Προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης χωρίς μάσκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρίσει νωρίτερα υφασμάτινες μάσκες –σκούρου μπλε χρώματος με την ελληνική σημαία- στα νέα κυβερνητικά στελέχη, ως αναμνηστικό δώρο της σημερινής ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε με λευκή μάσκα η οποία είχε ραμμένη την ελληνική σημαία τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους νέους υπουργούς.

Η μόνη στιγμή που η κυρία Σακελλαροπούλου αποχωρίστηκε τη μάσκα της ήταν όταν χρειάστηκε να διαβάσει τον πολιτικό της όρκο στον Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος ορκίστηκε ξεχωριστά από τους υπολοίπους.

Αξιοσημείωτο πως οι μόνοι που δεν φορούσαν μάσκες στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου ήταν οι ιερείς που πραγματοποίησαν το θρησκευτικό όρκο, ενώ για να μπορέσουν να υπογράψουν τα σχετικά διατάγματα με την ίδια πένα, οι νέοι υπουργοί χρησιμοποιούσαν ενδιαμέσως αντισηπτικό.