Απίστευτη υποδοχή του Μακρόν στη Βηρυτό (pic+vids)




Οι κάτοικοι της Βηρυτού υποδέχτηκαν… μετά βαΐων και κλάδων τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μετέβη χθες (6 Αυγούστου) στην πληγείσα από την έκρηξη πόλη του Λιβάνου.
Συγκεντρωμένο πλήθος επευφημούσε τον Γάλλο πρόεδρο, από τον οποίο και ζητούσε να εκδιώξει τους κυβερνώντες.
Λιβανέζοι που είχαν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της περιοδείας του Γάλλου προέδρου σε μια κατεστραμμένη συνοικία της Βηρυτού προπηλάκισαν τον αρχηγό του κράτους Μισέλ Αούν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Βοηθήστε μας! Επανάσταση! Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», φώναζε το πλήθος ενόσω ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ.
Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι νεκροί έχουν φθάσει τουλάχιστον τους 145.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο οργισμένο πλήθος στο κέντρο της Βηρυτού πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές.
«Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία», είπε.
«Θα βοηθήσουμε να οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες επιπλέον υποστήριξη σε γαλλικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Μακρόν, τον οποίο υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ο πρόεδρος Μισέλ Αούν.

Στην πληγωμένη Βηρυτό ο Μακρόν, το οργισμένο πλήθος ζητούσε ...
Οργή στον Λίβανο μετά την έκρηξη - Ζητούσαν από τον Μακρόν να ...