Ν. Κεραμέως: «Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο για τηλεκπαίδευση, αν αυτή καταστεί αναγκαία.»

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19, τόνισε πως «ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα.»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στη δημοσιογράφο Ρίτσα Μπιζόγλη, η Υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές βρίσκεται υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

«Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία.», δήλωσε.

Επίσης, η κ. Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, τα σχολικά κτίρια θα διαθέτουν αντισηπτικά και θα καθαρίζονται από το προσωπικό των Δήμων.

Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το Υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολεία.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου.»

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τηλεκπαίδευση, αν αυτή καταστεί αναγκαία.