Ιταλίδα Υπ. Παιδείας: «Θα διανέμονται καθημερινά 11 εκατομμύρια μάσκες σε μαθητές, διδάσκοντες, διοικητικούς»

Η Ιταλίδα Υπουργός Παιδείας, Λουτσία Ατσολίνα, δήλωσε σήμερα (20/8/2020) ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

«Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί ηθική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας», υπογράμμισε η κ. Ατσολίνα.

Επιπλέον, βεβαίωσε ότι θα διανέμονται κάθε μέρα 11 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικούς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «αναζητήθηκαν μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε τα παιδιά, κατά την διάρκεια των μαθημάτων, να μπορούν και να κατεβάζουν την μάσκα τους.»

Επιπροσθέτως, από σήμερα, οι περιφέρειες Λάτιο και Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, ξεκίνησαν τα εθελοντικά τεστ για κορονοϊό σε καθηγητές και δασκάλους, καθώς και στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Δέκα χιλιάδες άτομα από τη περιφέρεια Λάτιο της Ιταλίας  έχουν ήδη ζητήσει να υποβληθούν στο τεστ για την ασθένεια Covid-19.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υποστήριξε ότι τα παιδιά, ηλικίας έξι ή οκτώ ετών, δεν μπορούν να φορούν καθημερινά την προστατευτική μάσκα για ώρες.

Το προληπτικό μέτρο το οποίο θεωρεί αναγκαίο είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας των μαθητών στα σχολεία.