Πάτρα: Συνέλαβαν τον ληστή με το μαχαίρι.

Συνελήφθη, χθες (20-8-2020) στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών  ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και κλοπής.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και στις 19 Αυγούστου 2020 από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου σε πολίτη.

Ειδικότερα, ο δράστης 19 Αυγούστου 2020, το απόγευμα βρισκόμενος σε καφενείο, στην Πάτρα, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από αλλοδαπό θαμώνα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ την ίδια ημέρα τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο έναν ημεδαπό άνδρα (πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που ο δράστης είχε συλληφθεί επί τόπου από Άμεση Δράση Πατρών).

Ο αλλοδαπός παθών διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κατήγγειλε το περιστατικό  στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών στις 20 Αυγούστου 2020.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο δράστης από τις 14/8/2020 έως και τις 18/2020, στην Πάτρα, είχε αφαιρέσει από σταθμευμένο αυτοκίνητο, ένα πορτοφόλι, που περιείχε δελτίο κυκλοφορίας πολιτικού ανάπηρου, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και μικρό χρηματικό ποσό.

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.