Κορονοϊός: Τι αποκαλύπτει εθελοντής του εμβολίου – Εμφάνισε συμπτώματα εγκάρσιας μυελίτιδας

Νευρολογικά συμπτώματα, που συνδέονται με μια σπάνια φλεγμονή στον νωτιαίο μυελό, με την ονομασία εγκάρσια μυελίτιδα, φέρεται να παρουσιάζει εθελοντής που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία την Τετάρτη, ανακοίνωσε την αναστολή των δοκιμών.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», o εθελοντής παραδέχτηκε ότι εμβολιάστηκε τον περασμένο Μάιο και μέσα σε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό άρχισε να μην αισθάνεται καλά. «Εμφάνισα πυρετό, πονοκέφαλο και κόπωση», λέει ο ίδιος. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι «πρόθυμος» να συνεχίσει αφότου ξαναρχίσουν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου μετά την προσωρινή αναστολή του εμβολίου.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι εξουθενωτικές παρενέργειες διήρκεσαν αρκετές μέρες αργότερα. «Ξύπνησα περίπου στις 2 το πρωί κι έτρεμα, αλλά είχα πυρετό πάνω από 39». «Δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να κινηθώ, οπότε η σύντροφός μου έπρεπε να μου φέρει παρακεταμόλη». «Ο υψηλός πυρετός συνεχίστηκε για περίπου μια ακόμη ημέρα και απλά ένιωθα πολύ αδύναμος, βρισκόμουν σε λήθαργο, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο εθελοντής προσθέτει ότι τα πιο σοβαρά συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί την τρίτη ημέρα μετά τον εμβολιασμό, αλλά οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίστηκαν. «Ένιωθα ακόμα αδύναμος για μερικές μέρες αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο την πρώτη μέρα, κάτι που ήταν απαίσιο», είπε.