Νέα φραστική επίθεση Ερντογάν: «Η Αθήνα διαπραγματεύεται λόγω της αποφασιστικότητας της Τουρκίας»

Νέα φραστική επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων στην Άγκυρα, είπε ότι η Αθήνα αποφάσισε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βλέποντας την αποφασιστικότητα και τη σθεναρή στάση της Τουρκίας έναντι εκβιασμών και απειλών.

Υποστήριξε πως η «η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι η γλώσσα των απειλών δεν απέδωσε στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στην πειρατεία ή τους εκβιασμούς», όπως μεταδίδει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah».

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος είπε «από την αρχή είπαμε ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου. Παρά τις προκλήσεις και την παιδιάστική συμπεριφορά, εμείς συνεχίσαμε να ενεργούμε σωστά και με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στο κράτος μας».

Άλλωστε, σήμερα ο Ερντογάν καταφέρθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο» και «φιλόδοξο».

Στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι. (…) Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τις χώρες της περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή. «Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.