Κορονοϊός – Αττική: «Τέλος» σε συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές – Τι θα ισχύσει για γάμους και εργασία από Δευτέρα

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα περιορισμού που θα τεθούν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή απογευματινή ενημέρωση.

Όπως είπε ο υφυπουργός, από τα συνολικά 4.084 ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια, τα 2.100 βρίσκονται στην Αττική και από αυτά τα 966 στον Δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με τον οποίο όπως είπε, θα αναληφθούν δράσεις, όπως αύξηση των στοχευμένων τεστ για κοροναϊό, ενημέρωση των ευπαθών ομάδων, μεταφορά ασυμπτωματικών ασθενών, όπως οι μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα, από την Δευτέρα και για 14 ημέρες ορίζονται τα εξής:

  • Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους μέχρι 9 άτομα. Εξαιρούνται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τα οποία ισχύουν οι περιορισμού, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινωθεί.
  • Αναστέλλονται όλες οι συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών σε ανοιχτούς ή κλειστούς κινηματογράφους.
  • Σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαπτίσεις και κηδείες επιβάλλεται περιορισμός 20 ατόμων.
  • ¨Όσον αφορά στους εργαζόμενους ορίζεται σπαστό ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα στις 7:00, τις 8:00 και τις 9:00 το πρωί.
  • Στον ιδιωτικό τομέα συστήνεται η εξ αποστάσεως εργασία ή η τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων, όπου είναι εφικτό.