Απίστευτη κατάσταση στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»- Σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών με χρόνιες & εκφυλιστικές παθήσεις. Λίστες αναμονής έως και 1 έτος ασθενών που χρήζουν επείγουσας νευροχειρουργικής επέμβασης

Λίστες αναμονής έως και 1 έτος για ασθενείς που χρήζουν επείγουσας νευροχειρουργικής επέμβασης σε ασθενείς στα όρια ζωής και θανάτου.. O λόγος για τις νευροχειρουργικές κλινικές όπως αυτή στο Πανεπιστημιακό Γεν. Νοσοκομείο “Αττικόν” που, ενώ διαθέτει εξειδικευμένους νευροχειρουργούς στην λειτουργική Νευροχειρουργική Κλινική, υπολειτουργεί και έτσι υπάρχουν ασθενείς με χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις (όπως Πάρκινσον και δυστονία) που χρήζουν άμεσης νευροχειρουργικής επέμβασης η οποία όμως δεν προχωρεί .


Να σημειωθεί ότι οι ασθενείς αυτοί – ενώ έχουν την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για την υλοποίηση και κάλυψη της σχετικής δαπάνης της επέμβασης – περιμένουν σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω από 1 χρόνο καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ , αναιτιολόγητα, αρνείται να δώσει το πράσινο φως για την υλοποίηση αυτών των επεμβάσεων.


Άνθρωποι που είναι άρρωστοι, βασανίζονται και κινδυνεύουν, είναι η ώρα της παρέμβασης του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια…