Πάτρα: Έμεινε στα αζήτητα για 13 ημέρες γιατί ο αδελφός του δεν ήθελε να τον κηδέψει!

Δεκατρείς ολόκληρες ημέρες και πολλές πιέσεις στον αδελφό του, χρειάστηκαν για να πάει στην τελευταία του κατοικία ένας 60χρονος που, πριν από δύο εβδομάδες, άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο του Ρίου, από ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο αδελφός του θανόντος, ειδοποιήθηκε αμέσως, ωστόσο επικαλέστηκε απουσία στο εξωτερικό κι έτσι η σωρός του άτυχου 60χρονου περίμενε στο νοσοκομείο, μέχρι να γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία για να ενταφιαστεί δίπλα στους γονείς του.

Δύο ημέρες μετά το θάνατό του, οι φίλοι του εκλιπόντος παρέδωσαν την ταυτότητα, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Οι ημέρες κυλούσαν, οι φίλοι ανήσυχοι καλούσαν τον αδελφό, δεν απαντούσε όμως στις κλήσεις τους. Δέκα ημέρες η σορός βρισκόταν στους θαλάμους των ψυγείων του Νοσοκομείου.

Ήταν η αφορμή να συγκεντρωθούν εκ νέου οι στενοί του φίλοι και να επισκεφθούν τον αδελφό και έκπληκτοι άκουσαν ότι αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα!

Ασφαλώς για όσους τον γνωρίζουν, κάτι τέτοιο δεν υφίστατο. Μετά τη συστηματική του άρνηση και προ του κινδύνου η σορός να παραμείνει στα αζήτητα του Νοσοκομείου, οι φίλοι ανέλαβαν δράση, ενημέρωσαν διαδοχικά τους προϊσταμένους του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και πέτυχαν μετά από πιέσεις την επόμενη ημέρα ο αδελφός να μεταβεί στο Νοσοκομείο ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής κάλυψε τα έξοδα (200 ευρώ), ώστε να πληρωθούν τα δικαιώματα του οικογενειακού τάφου στο Δημοτικό Κοιμητήριο.