Πολλαπλασιάζονται τα «κλειστά» σχολεία λόγω κορονοϊού και καταλήψεων

Τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγαλουπόλεις, με βασικά αιτήματα να συγκροτηθούν τμήματα με (το πολύ) 15 μαθητές, να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας με στόχο να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Από την πλευρά της, κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις για ολιγομελή τμήματα αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς δεν μπορούν να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα.

Σε ότι αφορά στα μέτρα για τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορωνοιού , ερωτηθείσα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αν έχει τεθεί θέμα κυλιόμενου ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, είπε στον ΑΝΤ1 ότι θα συζητηθεί κάτι τέτοιο μόνο εάν το θέσουν οι ειδικοί. “Δεν έχει συζητηθεί το θέμα του κυλιόμενου ωραρίου.

Αν , ωστόσο διαμορφωθούν συνθήκες λόγω Κορονοϊού και συζητήσουμε με την Επιτροπή μια άλλη συνθήκη εμείς θα έχουν την ευελιξία να το κάνουμε Μόνο αν μας το πουν οι ειδικοί λόγω των ειδικών συνθηκών. Αυτή τη στιγμή όμως δεν τίθεται. Προχωράμε με τα προγράμματά μας κανονικά όπως είναι», τόνισε.