Συλλήψεις αλλοδαπών σε Χίο, Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Σάμο από τις λιμενικές αρχές

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω στη χερσαία ζώνη λιμένα επί της λεωφόρου Αιγαίου, να έχει στην κατοχή του εντός χειραποσκευής, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα ποσότητα χύδην καπνού, συνολικού μικτού βάρους ενός κιλού (1kg), χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και χωρίς να συνοδεύεται από νομιμοποιητικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

Επίσης, στη σύλληψη ενός ημεδαπού  φορτηγού οχήματος και δύο αλλοδαπών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε φορτηγό όχημα, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος οδηγός μετέφερε πρόχειρα κρυμμένους στο χώρο του φορτίου, τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 24 ετών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.about:blank

Ακόμη, στη σύλληψη ενός 26χρονου και ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην Πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε φορτηγό όχημα, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό,  εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί πρόχειρα κρυμμένοι στο φορτίο του φορτηγού και συγκεκριμένα στο εσωτερικό των κυλίνδρων από φύλλο αλουμινίου οι ανωτέρω αλλοδαποί. 

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.  

Παράλληλα, στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Επίσης, στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 35 και 33 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου στο λιμένα Καρλοβασίου κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ακόμη ένας 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθει.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου στο λιμένα Μαλαγαρίου, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.