ΣΥΡΙΖΑ: «Λύση για τους ανυπότακτους που εγκλωβίστηκαν λόγω κορονοϊού»

Μέτρα υπέρ των ανυπότακτων που αναζήτησαν “καταφύγιο” στην Ελλάδα, λόγω κορονοϊού, και τώρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι, ζητάει με ερώτησή του στον υπουργό Άμυνας, ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι στις 7-7-2020 είχε καταθέσει και άλλη ερώτηση με θέμα: “Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 54 του ν. 3421/2005 για τους ανυπότακτους εξωτερικού λόγω των εκτάκτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία”.

Τότε, αναφέρει, το υπουργείο Άμυνας “μας ενημέρωσε ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, δύναται να παραταθεί το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα για όσο χρόνο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες και μέχρι τη συμπλήρωση τριών μηνών συνολικά”.

Ο Θ. Δρίτσας τώρα ερωτά “πότε θα εκδώσει το υπουργείο την επίμαχη και αναγκαία Υπουργική Απόφαση προκειμένου με αυτή να καθοριστεί η διοικητική διαδικασία, οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και οι λεπτομέρειες εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα των ανυπότακτων εξωτερικού για όσο χρόνο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας;”