Κύπρος-Άγρια δολοφονία: Λιθουανός σκότωσε «στο κρεβάτι» την πάμπλουτη σύντροφό του

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία της Λεμεσού προκειμένου να εντοπίσει 29χρονο Λιθουανό, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος στην άγρια δολοφονία μιας πάμπλουτης Λευκορωσίδας, μητέρας τριών παιδιών. Το φονικό αποκαλύφθηκε την Κυριακή από τον 15χρονο γιο της 36χρονης Ιρίνα Χουρκάγια που τη βρήκε γυμνή στο κρεβάτι της μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ η άτυχη γυναίκα είχε δολοφονηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Τύχωνα.

Για τον φόνο καταζητείται ο 29χρονος (Aistis Mikalauskas) μόνιμος κάτοικος Λεμεσού με τον οποίο η γυναίκα φέρεται να διατηρούσε σχέση ενώ ο νεαρός περνούσε πολλές ώρες στο σπίτι της καθώς φρόντιζε τα δύο μικρότερα παιδιά της ηλικίας τριών και έξι ετών. Τα παιδιά εκείνη την ημέρα δεν βρίσκονταν στο σπίτι καθώς φαίνεται ότι τα είχε πάρει ο πατέρας τους στην Πάφο για Σαββατοκύριακο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τον χώρο του εγκλήματος προκύπτει πως ο δράστης δολοφόνησε την 36χρονη κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης γι’ αυτό εντοπίστηκε γυμνή. Από τα τραύματα που φέρει το θύμα στο κεφάλι προκύπτει πως ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη στραγγαλισμού.

Στο σώμα της διαπιστώθηκαν και αμυντικά τραύματα, γεγονός που δείχνει ότι προηγήθηκε άγρια πάλη μεταξύ θύτη και θύματος. Τα ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν σε άλλα μέρη της οικίας φαίνεται να ανήκουν στον δράστη. Επίσης δίπλα στη σορό βρέθηκε ένα μαξιλάρι το οποίο ήταν γεμάτο αίματα κι ένα πιστολάκι μαλλιών.

Ο 29χρονος που σύμφωνα με την μαρτυρία της μητέρας του έχει εξαφανιστεί από την Παρασκευή, εργάζεται σε παιδότοπο ξενοδοχείου στη Λεμεσό ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην εργασία του παρά το γεγονός ότι ήταν στο πρόγραμμα εργασίας για το Σαββατοκύριακο. Οι έρευνες στο σπίτι του δείχνουν ότι δεν λείπουν προσωπικά του αντικείμενα με την ατυνομία να θεωρεί πως βρίσκεται ακόμη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 15χρονος γιος της άτυχης γυναίκας είπε στους ανακριτές ότι είχε να δει τη μητέρα του από την Παρασκευή το απόγευμα. Τα δύο μικρότερα παιδιά 3 και 6 ετών είχαν αναχωρήσει από το μεσημέρι της ίδιας μέρας με τον οδηγό της οικογένειας με σκοπό να περάσουν το Σαββατοκύριακο με τον πατέρα τους και πρώην σύζυγο του θύματος.

Η φίλη και νταντά της των παιδιών της 36χρονης την αναζητούσε από το Σάββατο τις δέκα το πρωί καλώντας την στο τηλέφωνο. Η ίδια άρχισε να ανησυχεί και χθες το μεσημέρι μετέβη στην οικία της όπου την εντόπισε μαζί με τον 15χρονο γιο του θύματος, νεκρή μέσα λίμνη αίματος στο πάτωμα.