Η Κυβέρνηση μετά τον σάλο αποσύρει την τροπολογία αμνηστίας για ΟΤΑ – Τα κόμματα δεν ξέρουν τι έχουν ψηφίσει!

Πελαγοδρομούν η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη δημοσιοποίηση της τροπολογίας «πλυντήριο» των ποινικών ευθυνών αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων πρώτου και δεύτερου βαθμού, η οποία ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι η Ν.Δ., σε συμπαιγνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ψήφισε εν κρυπτώ τη βουλευτική τροπολογία του Νικήτα Κακλαμάνη, το υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη και διάφανη» ρύθμιση, που αφορά μόνο νόμιμες πράξεις που έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο, η τροπολογία αυτή αποσύρεται με τη δικαιολογία εκ μέρους της κυβέρνησης ότι θα κατατεθεί νέα διευκρινιστική ρύθμιση προς άρση όλων των «παρεξηγήσεων». Η Ν.Δ., μάλιστα, έκανε λόγο για «σπέκουλα» και «fake news».

Τα διαρκή μπρος πίσω, οι ασάφειες και οι παλινωδίες των τελευταίων ημερών οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι τα κόμματα δεν ξέρουν τι έχουν ψηφίσει! Αυτό αποδεικνύεται και από την ανάρτηση της «γαλάζιας» Φωτεινής Πιπιλή, η οποία ανέφερε ότι η τροπολογία τη βρίσκει αντίθετη και σημείωσε ότι πέρασε από χέρι σε χέρι χωρίς να υπάρξει ενημέρωση, ώστε οι βουλευτές «να γνωρίζουν τους ακριβείς λόγους, ποιες περιπτώσεις και πρόσωπα αφορά ώστε να κρίνουν το δίκαιον ή μη της τροπολογίας».

Έξαλλη εμφανίστηκε και η Φώφη Γεννηματά, που κατήγγειλε πως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μια τροπολογία που παρέχει «γενική αμνηστία σε σκάνδαλα του παρελθόντος σε ΟΤΑ». Στη συνέχεια μάλιστα, μετά και τον σάλο που προκλήθηκε και τις απαντήσεις της κυβέρνησης, το κόμμα επανήλθε, σχολιάζοντας: «Χρειάστηκε να ξεμπροστιάσει το Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση για την επαίσχυντη τροπολογία ώστε να εξαγγείλει ο αρμόδιος υπουργός άρον άρον την αλλαγή της».

Πάντως, στο πλευρό της Ν.Δ. συντάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπερψήφισε την τροπολογία, καθώς πηγές του κόμματος επέμειναν ότι η ρύθμιση αφορά εντολές ενταλμάτων και τίποτε άλλο, εγκεκριμένων από διπλό προληπτικό έλεγχο, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν καταλαμβάνει υποθέσεις, όπως απιστία, πλαστογραφία, απάτη, κατάχρηση δημόσιου χρήματος, υπεξαίρεση και παράβαση καθήκοντος.