Τα 20.000 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι λογικό να υπάρχουν σύμφωνα με τον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος τονίζει πως χρειάζονται επιπλέον βαριά μέτρα.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης επισημαίνει πως οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα, είναι αρκετά υψηλά για τα κρούσματα που υπάρχουν στη χώρα.

Ο καθηγητής Γενετικής μίλησε στο Open και τόνισε πως «η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων για τα κρούσματα που έχει. Πρέπει να δοθεί κίνητρο στους πολίτες για να προσέχουν, τα πρόστιμα δεν βοηθούν».

Παράλληλα, επισήμανε πως χρειάζονται άμεσα και βαριά μέτρα, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού.

«Από εδώ και πέρα χρειάζονται βαριά μέτρα που θα μπουν μόνιμα. Σε πορτοκαλί περιοχές θα έβαζα το “μάσκα παντού”. Κι ακόμη θα έβαζα περισσότερη τηλεργασία και να δοθεί κίνητρο για περισσότερους, όπως για το 80%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανέφερε πως τα 20.000 κρούσματα που ενδέχεται να υπάρχουν στη χώρα, είναι κάτι το φυσιολογικό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει ότι οι αυξήσεις είναι αργές στην αρχή και στην πορεία γίνονται ραγδαίες. «Μπορεί να είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος. Ένα άλμα μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες. Όπως έγινε στην Ελβετία. Οι αυξήσεις μπορεί να επιταχυνθούν πολύ γρήγορα. Στην Ελλάδα δεν θα είναι τόσο απότομες όσο στο εξωτερικό», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις του για τον χειμώνα που έρχεται σχολίασε ότι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός και θα φανούν τα αποτελέσματα, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει και το επόμενο καλοκαίρι να προσέχουμε παραπάνω. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων για τα κρούσματα που έχει. Πρέπει να δοθεί κίνητρο στους πολίτες για να προσέχουν, τα πρόστιμα δεν βοηθούν» υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here