Κορονoϊός: Ανεξέλεγκτα τα κρούσματα σαρώνουν τους νέους στην Ελλάδα

Στους νέους εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ ο ιός εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Προβληματισμό προκαλούν τα ποιοτικά στοιχεία για τον κορονοϊό, αφού η ηλικιακή κατανομή δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη.

Η ηλικιακή κατανομή δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τα μέτρα, με τους νέους στις πιο παραγωγικές ηλικίες, που κυκλοφορούν και περισσότερο, να βρίσκονται στο στόχαστρό του.

Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών.

Η ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών είναι αυτή που κυκλοφορεί περισσότερο στις πόλει

Σε ότι αφορά τα συνολικά κρούματα κοροναϊου στη χώρα που έχουν φθάσει τα 24.932, η πλειοψηφία τους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών.

Από την Κοζάνη που ήδη βρίσκεται σε καθεστώς lockdown και τα Ιωάννινα, που οδεύουν εκεί με γοργούς ρυθμούς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε σαφές μήνυμα πως «από εμάς εξαρτάται το αν θα φτάσουμε σε lockdown».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, στην οποία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, δεν χρειάζονται πολλά λόγια – πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλη την περιοχή και σε όλη την Ελλάδα ότι τις επόμενες μέρες απαιτείται να εφαρμόσουμε με μεγάλη πειθαρχία, με ευλάβεια τα μέτρα που οι επιδημιολόγοι έχουν προτείνει. Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητά μας. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Όλα όσα πρέπει να γίνουν, προχωρούν και υπήρξε συγκεκριμένη συνεννόηση και προγραμματισμός, εξού και η παρουσία μου εδώ. Είναι ένα στοίχημα που και στην πρώτη φάση το κέρδισε η δυτική Μακεδονία και θα το κερδίσει και τώρα. Είμαστε συντεταγμένοι, είμαστε οργανωμένοι, είμαστε σε άμεση συνεργασία. Υπάρχουν μικρές αγωνίες, υπάρχουν ανησυχίες. Καταλαβαίνω και την ένταση που υπάρχει και τον εκνευρισμό και την κόπωση, αλλά οι επόμενες δέκα μέρες είναι κρίσιμες και θέλω να πιστεύω ότι αμέσως μετά τις 14 μέρες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να επιστρέψουμε τουλάχιστον στο επίπεδο τρία 3 (Αυξημένης Επιτήρησης)».

Έσπασε το «φράγμα» των 500 νεκρών η μακάβρια λίστα

Όλα αυτά ενώ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η «μαύρη» λίστα των νεκρών από κοροναϊό στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να σπάει το φράγμα των 500 νεκρών από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, με τους 10 θανάτους που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, οι θάνατοι έφτασαν τους 500.