Την ώρα που η κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας βύθιζε ακόμη πιο βαθιά την τουρκική οικονομία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, ωθώντας έτσι τη λίρα σε νέο ιστορικό χαμηλό, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο σουλτάνος είχε αυξήσει τον μισθό του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birgün, Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύξησε τον μισθό του για το 2021 κατά 8%. Πλέον η αμοιβή του Τούρκου προέδρου ισοδυναμεί με τρεις μισθούς πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Ερντογάν θα αμείβεται πλέον με 88.000 λίρες (9,377 euro) το μήνα. Σα να μην έφτανε αυτό, οι αλλαγές φέρνουν συνολική αύξηση 886 εκατομμυρίων λιρών στον προϋπολογισμό που διατέθηκε στην Προεδρία, αυξάνοντας το συνολικό ποσό για το γραφείο του Ερντογάν σε 4,39 εκατομμύρια λίρες.

Οι προεδρικές δαπάνες από τότε που ανέλαβε ο Ερντογάν το 2014 αυξήθηκαν κατά 550 τοις εκατό.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό vermoegensmagazin.de, η περιουσία του Ερντογάν εκτιμάται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ -πράγμα που προκαλεί  απορίες στους επικριτές του, αφού πριν από 14 χρόνια διέθετε, όπως ανέφερε τότε ένα άλλο γερμανικό οικονομικό ΜΜΕ, το Wirtschaftswoche, κάπου 850.000 ευρώ σε  τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ως γνωστόν,  δεν βάζει το χέρι στη δική του τσέπη, αλλά σε εκείνες των φορολογουμένων για τα παλάτια που χτίζει στις όχθες της λίμνης Βαν και στη Μαρμαρίδα σε καιρούς χαλεπούς για την οικονομία της χώρας του. Και σύμφωνα με το άρθρο του vermoegensmagazin.de, «φέρεται να έχει αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Γερμανία: Περισσότερα από 11.000 νέα κρούσματα για δεύτερο 24ωρο
Επόμενο άρθροΧρυσή Αυγή: Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες – Στη ΓΑΔΑ η πρώτη νύχτα τους