Χρήστος Παππάς: Η INTERPOL στις έρευνες της εξαφάνισης

Η INTERPOL ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για την εξαφάνιση του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά.

Το θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά συνεχίζεται και η INTERPOL μόλις ενημερώθηκε από την ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με το Open η INTERPOL ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές, ώστε να συνδράμει στις έρευνες του εξαφανισμενου χρυσαυγίτη.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που εθεάθη ο Χρ. Παππάς, ήταν την 1η Οκτωβρίου, οπότε και παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Παπάγου, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Έπρεπε να δίνει το «παρών» την πρώτη ημέρα κάθε μήνα.

Αρχικά, μάλιστα, του είχε επιβληθεί ο όρος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές ανά μήνα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του. Το 2015 ο περιοριστικός όρος άλλαξε, με την υποχρεωτική παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτη του μήνα. Ο Χρ. Παππάς έχει καταδικασθεί σε 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δήλωσε στο ethnos.gr ο συνήγορός του, κ. Σταυριανάκης.

Επίσης, στον Χρήστο Παππά έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών για την διεύθυνση της Χρυσής Αυγής.

Οι ποινές για το υπόλοιπο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι εξής:

Νίκος Μιχαλολιάκος 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Ιωάννης Λαγός 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

Ηλίας Κασιδιάρης 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 έτη κάθειρξη