Συγκινητικό «μήνυμα» Γεννηματά σε Μητσοτάκη για τις δωρεάν μαστογραφίες

Μήνυμα ανθρωπιάς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το ζήτημα του καρκίνου του μαστού δεν προσφέρεται για «κινήσεις εντυπωσιασμού» έστειλε με το δικό της τρόπο από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Εμφανώς συγκινημένη και με τρεμάμενη φωνή η κυρία Γεννηματά η οποία βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο, επέκρινε δημοσίως τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα για δωρεάν μαστογραφίες κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες 49 έως 50 χρόνων το οποίο όμως ισχύει ήδη εδώ και τρία χρόνια. «Υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία και χρειάζονται μεγαλύτερη ανθρωπιά» τόνισε η κυρία Γεννηματά στον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ απεκάλυψε, μάλιστα, ότι η ίδια είχε λάβει πρωτοβουλία για δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες μαζί με άλλες γυναίκες πολιτικούς στην οποία ανταποκρίθηκε από το 2017 ο τότε υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός. Κάλεσε δε τον κ. Μητσοτάκη να στηρίξει πραγματικά τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού με περισσότερους μαστογράφους.