Χρυσή Αυγή – Εφετείο: Μεγαλύτερες ποινές ζητά στο Εφετείο η οικογένεια Φύσσα – Έφεση και από τον εξαφανισμένο Παππά

Οι δικηγόροι της Μάγδας και του Παναγιώτη Φύσσα υπέβαλαν αίτημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκη να ασκηθεί έφεση και να επανακριθεί σε δεύτερο βαθμό το σκέλος της καταδικαστικής απόφασης που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, με την αίτησή τους ζητούν να επανακριθούν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι ποινές από 7 έως 10 χρόνια κάθειρξη, που επιβλήθηκαν στους 15 κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν ως συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να επιβάλει μεγαλύτερες.

Παρόμοιο αίτημα υπέβαλαν και οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «δυσανάλογα χαμηλές» τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε σχέση με την «ποινική, ηθική και κοινωνική απαξία των εγκληματικών πράξεων» για την επίθεση σε βάρος του Αμπουζίντ Εμπάρακ και των υπολοίπων ομοεθνών του.

Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012 κρίθηκαν ένοχοι ο τότε πυρηνάρχης της περιοχής, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 24 μηνών και ακόμα τέσσερα άτομα σε κάθειρξη 7 ετών.

Να ασκηθεί έφεση και να επανέλθει το αρχικό κατηγορητήριο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε όσους καταδικάστηκαν για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ζήτησαν και οι συνήγοροι του πανεργατικού μετώπου, τονίζοντας ότι, «από τη διαδικασία αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της ΧΑ και η σχέση της εγκληματικής αυτής πράξης με την ηγεσία. Αν δεν γίνει μετατροπή θα επέλθει παραγραφή».

Διά του συνηγόρου του ο φυγόποινος «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής κατέθεσε έφεση για την πρωτόδικη καταδίκη του σε 13 έτη κάθειρξη, για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης: «Ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο. Εξακολουθώ να αγνοώ που είναι ο εντολέας μου».

Ερωτηθείς αν ο Χρήστος Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα απάντησε ότι : «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων».