Έκκληση, για γενικό σημαιοστολισμό της πόλης και της Π.Ε. Σερρών, ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 απευθύνει σε μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος , ως ελάχιστο φόρο τιμής στις θυσίες των αγωνιστών για την Ελευθερία της πατρίδας.

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μία ημέρα γεμάτη συμβολισμούς για το Έθνος και την κοινωνία μας. Συμβολισμοί, οι οποίοι ανάγονται στην ανάμνηση των θυσιών των προγόνων μας για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Πατρίδας μας» υποστηρίζει στο μήνυμά του  ο κ. Σπυρόπουλος.

«Τις θυσίες αυτές καλούμαστε σήμερα να τιμήσουμε, ιδιαίτερα την φετινή χρονιά, ενόψει και των νέων απειλών, που εκτοξεύονται από την Τουρκία εναντίον της πατρίδας μας. Και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναρτήσουμε το σύμβολο της ενότητας του Έθνους μας, την Σημαία μας, παντού. Στα μπαλκόνια μας, στα παράθυρα και στις προθήκες των καταστημάτων, ώστε να ντυθεί η πόλη μας στα γαλανόλευκα και όλοι μας με τον τρόπο αυτό, να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες, έναντι εκείνων, που πολέμησαν, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. To φετινό μήνυμα της επετείου είναι σημαίες παντού!»