Ενημερωτική συνάντηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, την παραδοσιακή υφαντουργεία  και λαϊκή τέχνη, τις επιπτώσεις από την πανδημία στην επιχειρηματικότητα και άλλα θέματα, είχαν οι εκπρόσωποι του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης (ΑΣΓΕΚ) με τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παράλληλα ενημερώθηκε για την σκοπό, τις δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΑΣΓΕΚ.

Οι εκπρόσωποί του συλλόγου, Μαρία Πιτσικάκη – πρόεδρος, Εβελίνα Μπάκιντα – αντιπρόεδρος, Πάτη Φανουράκη – Μπαρμπαρήγου, γενική γραμματέας και Αργυρώ Καμπέλη, ταμίας, εξήραν τη σημασία της συνεισφοράς των γυναικών – μελών του στη διατήρηση παραδοσιακών τεχνικών και στη συνοχή των ανά τη Κρήτη τοπικών κοινωνιών. Έδωσαν δε έμφαση στη συμμετοχή του Συλλόγου με έργα υφαντικής στην έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Ελληνικός Κόσμος στην έκθεση: «100 χρόνια Ελληνική Μόδα», καθώς και σε ντοκιμαντέρ που γυρίζεται, σε συνεργασία με το ΙΤΕ, με θέμα την εξέλιξη της υφαντουργίας στην Κρήτη.

Ο κ. Παπαδεράκης δήλωσε συμπαραστάτης στις προσπάθειες των γυναικών επιχειρηματιών και συνοδοιπόρος στ’ όραμά του ΑΣΓΕΚ, που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσπάθεια. Πρότεινε τρόπους να διευρυνθούν ισότιμα οι δράσεις του ΑΣΓΕΚ σε όλους τους νομούς του νησιού. Συζητήθηκε το παράδειγμα του κλάδου της μόδας, βασισμένου στο Κρητικό υφαντό και μοτίβο, καθώς και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός marketplace. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως θα αναζητήσει τρόπους ενίσχυσης γυναικών επιχειρηματιών μέσα από προγράμματα και δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης.