Τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου. Θέμα συζήτησης ήταν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας, η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα δημόσια κτήρια της Βόρειας Ελλάδας και η διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στην καθημερινότητα, την παιδεία, την μετακίνηση, την εργασία και στον αθλητισμό.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέπτυξε στον Υφυπουργό τον κεντρικό πυρήνα της πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει, μέσα από τις τακτικές συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιεί με μέλη της Κυβέρνησης, σημειώνοντας εμφατικά πως «ένας ανάπηρος πολίτης είναι πάνω από όλα πολίτης, ο οποίος αξίζει τον σεβασμό και την προσοχή του κράτους». Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά ίσοι, γι’ αυτό η προαγωγή και διασφάλιση των ίσων ευκαιριών για όλους δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης και συζητήσεων αλλά δεδομένο».

Ο κ. Καράογλου υποδέχθηκε τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., τονίζοντας πως η ποιότητα και ο δείκτης πολιτισμού κάθε ευνομούμενης κοινωνίας, αποτυπώνεται στην ποιότητα της ζωής και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία. Επίσης χαρακτήρισε τον κ. Κυμπουρόπουλο ως  «φωτεινό παράδειγμα ζωής και δύναμης», ο οποίος με το πάθος και την επιμονή που τον διακρίνει εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης): «Συντάσσομαι με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ενώνω τις δυνάμεις μου στη μάχη για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Για μία κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα, που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα της ισότητας και της ισονομίας».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος επισκέφτηκε σήμερα και το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο, όπου πρότεινε τη λειτουργία ξεχωριστού γραφείου συνταγογράφησης στα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι  έχει αρχίσει ήδη στην Ευρώπη συζήτηση για την ενοποίηση των συνταγών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι, εάν μία συνταγή γράφεται, για παράδειγμα, στην Ελλάδα, θα μπορεί να εκτελείται και στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΥΦ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ), ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ