Σύσκεψη για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στις περιοχές της Νέας Αλικαρνασσού και του Καρτερού στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στη Λότζια με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και το δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού.   

Στη σύσκεψη πέρα από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, εξετάστηκαν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, σε περίπτωση εκδήλωσης αντίστοιχων καιρικών φαινομένων στο μέλλον.

Αποφασίστηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανατεθεί μια υδραυλική μελέτη, η οποία θα εντοπίσει τις αστοχίες που υπάρχουν και που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές του Καρτερού και της Αλικαρνασσού, προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις . Παράλληλα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις όπου είναι εφικτό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ρένα Παπαδάκη, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Γιώργος Σισαμάκης, η Γ.Γ του Δήμου, Ευγενία Στυλιανού, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, Αντώνης Σεκέρης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας.