Μήνυση κατά του Βίλντερς υπέβαλε ο Ερντογάν – Σαρκαστική απάντηση του Ολλανδού πολιτικού

Μήνυση κατά του Ολλανδού πολιτικού και αρχηγού του αντι-Ισλαμικού κόμματος «Partij voor de Vrijheid» («Κόμμα για την Ελευθερία», PVV) Γκερτ Βίλντερς, κατέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας ανάρτησης στο twitter που έκανε ο ακροδεξιός πολιτικός, συνοδευόμενη από το μήνυμα «τρομοκράτης». Σαρκαστική ήταν η απάντηση του Ολλανδού πολιτικού μετά τη μήνυση.

H γελοιογραφία στην οποία Ερντογάν εμφανίζεται να φοράει ένα καπέλο- βόμβα έτοιμο να εκραγεί, παρέπεμπε στα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, συνοδευόμενο από το μήνυμα: «τρομοκράτης».

«Ο φασισμός δεν υπάρχει στο λεξικό μας, υπάρχει στο λεξικό σας. Η κοινωνική δικαιοσύνη βρίσκεται στο λεξικό μας» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, αποκαλώντας τον Βίλντερς «φασίστα».

Η μήνυση κατατέθηκε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην εισαγγελία της Άγκυρας από το δικηγόρο του Τούρκου προέδρου Χουσεΐν Αϊντίν.

Σαρκαστική ήταν η απάντηση του Ολλανδού πολιτικού στη μήνυση: «Δηλαδή ο άνθρωπος που με αποκαλεί φασίστα και προηγουμένως κατονόμασε ολόκληρη την Ολλανδία φασιστική χώρα και κατάλοιπο του Ναζισμού πρόκειται να ασκήσει κατηγορίες εναντίον μου; (Γύρισε) ο κόσμος ανάποδα. Αποτυχημένος! (loser)»