Μετά τον αγώνα Προμηθέας-Παναθηναϊκός, αναβλήθηκε και o αγώνας ΠΑΟΚ-Λαύριο

Μόνο η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ απέμενε για να αναβληθεί οριστικά και η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Λαύριο, της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Το Λαύριο αντιμετωπίζει πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να αναβληθεί και ο δεύτερος αγώνας του στην Α1 για φέτος, καθώς είχε αναβληθεί και το ματς της πρεμιέρας, Λαύριο-Προμηθέας Πατρών. Εξάλλου, ήδη από χθες (26/10), ο ΕΣΑΚΕ ανέβαλε τον αγώνα Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός, επίσης για την 2η αγωνιστική, αφού τρία μέλη των Αχαιών βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Με δεδομένη την βεβαρημένη επιδημιολογική κατάσταση στην ομάδα του Λαυρίου Megabolt, το νέο κρούσμα κορονοϊύ που βρέθηκε χθες (26/10) και με βάση το Υγειονομικό Πρωτοκόλλο μετά από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου συνάντηση ΠΑΟΚ – Λαύριο Megabolt της 2ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Basket League και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία».

Μετέθεσε για την Κυριακή (1/11) το Άρης-Ηρακλής ο ΕΣΑΚΕ

Μετά την αναβολή των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ–Λαύριο και Προμηθέας Πατρών–Παναθηναϊκός λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε Λαύριο και Προμηθέα, ο ΕΣΑΚΕ προέβη σε αλλαγές στο αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, άλλαξε η ώρας έναρξης του αγώνα ΑΕΚ-Λάρισα που θα αρχίσει στις 19:30 το Σάββατο (31/10), ενώ μία ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο και συγκεκριμένα στις 16:00 θα αρχίσει ο αγώνας Κολοσσός Ρόδου-Μεσολόγγι.

Εν συνεχεία, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε τη μετάθεση του αγώνα Άρης-Ηρακλής για την Κυριακή (1/11) στις 19:30, αντί ίδια ώρα το Σάββατο (31/10) όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής της Basket League μετά την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Λαύριο από τον ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής:

A1 ΑΝΔΡΩΝ / BASKET LEAGUE

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31/10/2020)

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Καλλιθέας 16:00 Κολοσσός Ρ.-Μεσολόγγι Αναστόπουλος Π.-Σώμος-Τζιοπάνος Ν. (Βιτζηλαίος Σ.)

Σ. Μπεφόν 17:00 Ιωνικός Ν.-Περιστέρι Παπαπέτρου Π.-Ξενικάκης-Ευφραιμίδης (Ντάβαρης)

ΟΑΚΑ 19:30 ΑΕΚ-Λάρισα Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ.-Καρπάνος (Ορφανός Γ.)

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου

Αλεξάνδρειο 19:30 Άρης-Ηρακλής Κορομηλάς Η.-Σταματόπουλος-Κάρδαρης (Παπαδόπουλος Ν.)

ΠΑΟΚ-Λαύριο – ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ –

Προμηθέας Π.-Παναθηναϊκός – ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ –