Χανιά: Έληξε η απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές – Ο διευθυντής των φυλακών στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

Έληξε πριν από λίγο η απεργία πείνας στην οποία είχε προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ομάδα κρατουμένων στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Χανίων «ΚΡΗΤΗ Ι». Οι κρατούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, προχώρησαν στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, με αφορμή προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάστηκαν στις φυλακές μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, που έπληξε τα Χανιά. Παράλληλα, θέλησαν να εκφράσουν την αγωνία τους για τις υγειονομικές συνθήκες στους χώρους κράτησης, εν μέσω της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Γιώργος Κονταξάκης, έκανε λόγο για το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, ακόμα και των φυλακισμένων, να διαμαρτύρονται και επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν προβλήματα με την υδροδότηση των φυλακών, τα απέδωσε ωστόσο στις βλάβες που έχουν σημειωθεί στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Όσον αφορά τις υγειονομικές συνθήκες στο κατάστημα κράτησης, ο διευθυντής υποστήριξε ότι τηρούνται όσα προβλέπονται, δεν παρέλειψε όμως να σχολιάσει ότι αν ήταν εκείνος υπεύθυνος για τα μέτρα που λαμβάνονται, θα αντιμετώπιζε διαφορετικά την κατάσταση.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης και μετά τη συνέντευξη στην ΕΡΤ Χανίων, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κονταξάκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των κρατουμένων και της διεύθυνσης, όπου αποφασίστηκε να λήξει η διαμαρτυρία. Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο κρατούμενος Αθανάσιος Αναστόπουλος, παύουν όλες οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες στις φυλακές, καθώς οι κρατούμενοι θεωρούν ότι ικανοποιήθηκαν όλα τους τα αιτήματα μετά τη συνάντηση με τον διευθυντή.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κονταξάκης: