Συζήτηση και ενημέρωση για την υγειονομική κρίση στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα, έγινε σε συνάντηση εργασίας στο Α.Π.Θ, με τον πρύτανη Ν. Παπαιωάννου, την επικεφαλής επιχειρησιακής ομάδας Β. Ελλάδας του ΕΚΕΠΥ (Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας) κ. Τζίνα Λεπτοκαρίδου Λακασά και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Ν. Νίτσα.

   Ο κ. Νίτσας τόνισε ότι, «λόγω των τελευταίων εξελίξεων και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και σε περιφέρειες της βορείου Ελλάδος, είναι απαραίτητο να συντονίσουμε καλύτερα δυνάμεις και προσπάθειες ώστε να σταματήσει η υπερμετάδοση». Η συνεργασία όλων των φορέων, στη συγκεκριμένη συγκυρία, μαζί με την ευλαβική τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας (μάσκες, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις) θα μας οδηγήσει, είπε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ, στην αρχή του Οκτωβρίου όπου η πόλη έδινε σχεδόν μηδενικά κρούσματα.

Η κα Λεπτοκαρίδου-Λακασά παρουσίασε την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της βορείου Ελλάδος, ενώ ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι το Α.Π.Θ θα ζητήσει, εάν χρειαστεί, τη συνδρομή τόσο του ΙΣΘ όσο και του ΕΚΕΠΥ και ενημέρωσε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται στο Α.Π.Θ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας ότι υπήρξαν όλοι από την πρώτη στιγμή «ετοιμοπόλεμοι», ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις των καιρών. Εκτίμησε δε ότι «είναι κυριολεκτικά στα… χέρια μας να σταματήσουμε τη διασπορά και τον ιό», επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #εμβολιαΖΩ που «μεταλλάχθηκε» σε #ΕμβολιάΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ.

«Δεν χρειάζεται να δούμε μακριά από την Ελλάδα ή στο μέλλον. Αν δεν τηρήσουμε τις οδηγίες κατά γράμμα, τότε θα θρηνήσουμε πολύ περισσότερες ζωές, όπως έχει γίνει στην Ιταλία και τώρα γίνεται σε άλλες χώρες. Όποιες προσπάθειες και να γίνουν από τις κυβερνήσεις δεν επαρκούν, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μόνο με συνεργασία και ενότητα μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτόν τον εχθρό», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η αμέριστη συνεργασία μεταξύ Α.Π.Θ και Ι.Σ.Θ.

ΠΗΓΗ: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ