Μεσσηνία: 10 νέα κρούσματα στον νομό επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ

10 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε για τη Μεσσηνία χθες ο ΕΟΔΥ, τη στιγμή που συνεχίζεται η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια. Την περασμένη Τρίτη επιβεβαιώθηκαν άλλα 7 κρούσματα στον νομό, με αποτέλεσμα το τελευταίο 15νθήμερο να έχουμε συνολικά 76 περιπτώσεις ασθένειας από Covid-19 στη Μεσσηνία -που παραμένει, πάντως, σε πολύ καλή κατάσταση και με «πράσινο» χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ανησυχία, ωστόσο, δημιουργούν κρούσματα εντός σχολικών μονάδων -σε μαθητές και εκπαιδευτικούς-, με κάποια σχολεία της Μεσσηνίας να βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας. Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε μαθήτρια του Γ1 τμήματος του Λυκείου Μεσσήνης και τη θετική κατεύθυνση, όπου και τίθενται σε καραντίνα 38 συνολικά μαθητές. Οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου λειτουργούν κανονικά, ενώ οι μαθητές που βρίσκονται στα σπίτια τους θα παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Σε αναστολή λειτουργίας μπαίνει και το Λύκειο Αρφαρών, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα σε καθηγήτρια, ενώ ήδη έχει κλείσει εδώ και τρεις ημέρες η Α’ τάξη του Δημοτικού Μερόπης λόγω κρούσματος σε δασκάλα. Κλειστό παραμένει επίσης από την περασμένη εβδομάδα τμήμα της Δευτέρας στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας, όπου είναι ασθενής μαθητής. Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς και εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία, και υποβάλλει τις δικές της προτάσεις για να μη γίνουν τα σχολεία εστίες διάδοσης και εξέλιξης της πανδημίας.

Κινητοποίηση υπήρξε και στο στρατόπεδο της Καλαμάτας όπου, επίσης, εντοπίστηκε κρούσμα, ενώ ο δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε πως μέλος του προσωπικού της Δημοτικής Σχολής Χορού διαγνώστηκε θετικό στον νέο κορονοιό και η σχολή παραμένει κλειστή από την Τρίτη.

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρά την ίδια στιγμή το ΚΚΕ Μεσσηνίας, κάνοντας λόγο για κρούσματα κορονοϊού σε χώρους εργασίας που κρύβονται από την εργοδοσία, και ζητά από τις αρμόδιες αρχές ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων όπου αυτά εντοπίζονται, αλλά και μέτρα προστασίας των εργαζομένων. «Ενώ ‘οι πάντες βοούν’ ότι τα κρούσματα εντοπίζονται σε χώρους δουλειάς, μετατρέποντάς τους σε εστίες υπερμετάδοσης, οι αρμόδιες κρατικές αρχές σιωπούν. Με αυτή τους τη στάση κρύβουν τις ευθύνες κράτους και εργοδοσίας για τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας των εργαζόμενων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.