Lockdown στα Ιωάννινα – Ποιά τα αυστηρότερα μέτρα

Σε lockdown βρίσκονται από τις 5 το πρωί σήμερα τα Ιωάννινα ύστερα από την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, την περασμένη Τρίτη.

Το επίπεδο 4 που είναι αυξημένου κινδύνου επιβάλλει την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού και μεταξύ άλλων: την απαγόρευση κυκλοφορίας από 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως 5 το πρωί. Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Την αναστολή συναθροίσεων εξόδου από δομές προσφύγων, συνεδρίων και εκθέσεων, δικαιοσύνης, όπως και αναστολή στην λειτουργία Αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, στα ζωντανά θεάματα και ακροάματα, στις κινηματογραφικές προβολές. Κλειστά παραμένουν: Παιδότοποι, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης, η εστίαση πλην των φοιτητικών εστιατορίων, τα καφέ πλην κυλικείων εκπαιδευτικών δομών, αναψυκτήρια και καντίνες, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία μόνο take away και delivery.

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, απαγορεύονται εξάλλου οι μετακινήσεις εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Στα taxi επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης και στα ΙΧ μέχρι τρία άτομα.

Στα καταστήματα τροφίμων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και το ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, η ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και καρότσια.

Στους χώρους λατρείας επιτρέπεται η παραμονή έως 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες με υποχρεωτική χρήση μάσκας.