Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων covid 19 στην Κρήτη, με 25 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, σε σύνολο 2.111 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα, στα Χανιά 7, από τα οποία ένα συνδέεται με γνωστή συρροή, 2 στο Ρέθυμνο και 3 στο Λασίθι.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων περιλαμβάνονται δύο υπάλληλοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν τεθεί σε 14ήμερο κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους. Για το λόγο αυτό χθες και σήμερα κλειστές παραμένουν οι υπηρεσίες του δήμου που στεγάζονται στο κτίριο Τάλως.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται και ένας εργαζόμενος στην αποθήκη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε συμπτώματα, υποβλήθηκε στο τεστ και βγήκε θετικός στον ιό. Τεστ έγιναν και σε δύο συναδέλφους του, τα οποία ήταν αρνητικά, ενώ έγινε απολύμανση στον χώρο εργασίας τους.

Στο μεταξύ, μετά την μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, χθες βρέθηκε θετικός στον ιό και ένας μαθητής του 7ου ΓΕΛ, με αποτέλεσμα, όπως συνέβη και στην πρώτη περίπτωση, να τεθεί σε καραντίνα τόσο ο ίδιος όσο και οι συμμαθητές του στο ίδιο τμήμα.

Ανεπάρκεια μέσων προστασίας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων, στις δομές υγείας, κρούει με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το Σωματείο αναφέρεται στα τελευταία κρούσματα που καταγράφηκαν στο νοσοκομείο μεταξύ του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι λόγω της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας, των λιγοστών μοριακών τεστ και της υποστελέχωσης των κλινικών. Καλεί δε, τους υγειονομικούς να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.