Η φωταγώγηση του κτιρίου του Δημαρχείου σε ροζ αποχρώσεις, ως μία συμβολική κίνηση στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Φλώρινας, με τη συνδρομή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Φλώρινας και του Τρίτου Εικαστικού Εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Παράλληλα με τη φωταγώγηση του κτιρίου οι προπτυχιακοί καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Φωτούλα Σούμα, Βλάσης Πεντεφούντας και Αλεξάνδρα Σαμπαλή, παρουσίασαν ένα εικαστικό project με βιντεοεγκαταστάσεις, στον κήπο του Δημαρχείου, υπό το συντονισμό του καθηγητή κ. Χάρη Κοντοσφύρη.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας. Είναι μια εκδήλωση αγάπης στην οποία μας ενώνει η δύναμη της θέλησης να ξεπεράσουμε τον πόνο και να νικήσουμε την ασθένεια του καρκίνου».

«Μπορούμε να νικήσουμε αυτήν την αρρώστια αρκεί να έχουμε ψυχική δύναμη και θετική ενέργεια» είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Φλώρινας κ. Γιώργος Κορομπίλης.