Στην εποχή του lockdown από σήμερα στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη. Αυξημένο παρουσιάζεται το ιικό φορτίο με 252 από τα 3.402 ράπιντ τεστ που διενεργήθηκαν χθες να είναι θετικά, ποσοστό 7,4%. Την ίδια ώρα μεγάλες πιέσεις δέχεται το σύστημα υγείας με τις ΜΕΘ να αγγίζουν το 75% σε πληρότητα. Περισσότερα από 24 θετικά κρούσματα εντοπίσθηκαν στο Παπανικολάου και 4 στο Κέντρο Υγείας της Θέρμης.

Από σήμερα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς την περιοχή της Θεσσαλονίκης, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών. Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Επιπλέον από σήμερα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας (μάσκα παντού) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 το πρωί καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3 -ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ