Δήμος Κοζάνης: Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας και Προστασίας των Ρομά

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της δράσης «Εξασφάλιση στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου»  του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων που υλοποιούνται με στόχο την υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη.

Η δράση θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)», μέσω της πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Η δράση της επιδότησης ενοικίου αφορά στη μετεγκατάσταση των Ρομά από υπάρχοντες οικισμούς σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, βάσει σχετικών κριτηρίων, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την ευρύτερη κοινωνική ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό της τοπικής κοινότητας.

Στόχος της πράξης είναι η ανεύρεση οικημάτων, αποφεύγοντας τη δημιουργία πρόχειρων οικισμών που δεν εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και υγιεινής, με την παράλληλη ανάπτυξη ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες θα ενισχύσουν την ενδυνάμωση και την αυτονόμηση τους μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Παράλληλα, θα γίνει προώθηση των ενηλίκων στην απασχόληση, αλλά και των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, βοηθώντας τους να φτάσουν σε μια ισότιμη κοινωνική ένταξη.