Διαδικτυακή παρουσίαση έρευνας για τη μετάβαση των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ πραγματοποιεί την προσεχή Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ., τη διαδικτυακή παρουσίαση της έρευνας με τίτλο «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση: Συγκριτικά στοιχεία, προσεγγίσεις, ερμηνευτικές αναφορές», με εισηγητές τους κ.κ. Χρήστο Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και Νίκο Φωτόπουλο, Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Επιστημονικό Συνεργάτη ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΑΝΕΠ: «Η εν λόγω έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία αποφοίτων ΙΕΚ της διετίας 2017-2018 και αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης έρευνας του φορέα (2012) με τίτλο «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: Διερεύνηση της Σύνδεσης της Επαγγελματικής Κατάρτισης με την Απασχόληση», η οποία, αντίστοιχα, είχε βασιστεί σε στοιχεία της διετίας 2008-2009.

Το ποσοτικό σκέλος της νέας έρευνας πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε δείγμα 1.504 αποφοίτων ΙΕΚ (συνολικό δείγμα: 15.000 απόφοιτοι ΙΕΚ), ενώ το ποιοτικό της σκέλος διενεργήθηκε μέσω online ομαδικής συζήτησης με απόφοιτους δημοσίων ΙΕΚ δημοφιλών αντικειμένων (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας) καθώς και με τηλεφωνικές εις βάθος ατομικές συνεντεύξεις με στελέχη (διευθυντές) ΙΕΚ.

Μετά την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αντίστοιχων προτάσεων πολιτικής του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, θα ακολουθήσει  συζήτηση με θέμα «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: διερευνώντας αξιόπιστες προοπτικές ποιότητας και σύνδεσης με την απασχόληση» με τη συμμετοχή των κ.κ.: Γιώργου Βούτσινου, Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, τ. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή ΚΙΝΑΛ και Χρήστου Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και είναι ανοικτή για το κοινό με απαραίτητη την προεγγραφή πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: