Mεσσηνία: 30 νέα κρούσματα τη Πέμπτη – Στο «κίτρινο» από σήμερα ο νομός

Τριπλασιάστηκαν μέσα σ΄ένα 24ωρο τα κρούσματα Covid-19 καθώς 30 άτομα επιβεβαιώθηκαν και ανακοινώθηκαν ως ασθενείς χθες από τον ΕΟΔΥ, τοποθετώντας τη Μεσσηνία στο κίτρινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν επηρεάσει τη λειτουργία κάποιων σχολικών μονάδων στο νομό με τμήματα από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας, το 1ο Λύκειο και το 2Ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το Λύκειο Αρφαρών και το δημοτικό Σχολείο της Μερόπης του δήμου Οιχαλίας να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.

Θετικά κρούσματα του νέου κορονοϊού, επιβεβαιώθηκαν χθες, σε ακόμα 2 ποδοσφαιριστές του ΑΟ Διαβολιτσίου και σε έναν του Αστέρα Αρφαρών (ομάδα της Α1 κατηγορίας).

Κλειστή παραμένει από την Τρίτη η Δημοτική σχολή Χορού μετά το κρούσμα σε δασκάλα, με τον δήμο να έχει ήδη προχωρήσει σε απολύμανση των χώρων της ενώ σήμερα από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Χορού θα υποβληθούν σε rapid tests oι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού της «Φάρις» που ήρθαν σε επαφή με τη δασκάλα.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος πρόκειται άμεσα να τοποθετηθούν ψηφιακές κάμερες θερμομέτρησης τόσο στο Δημαρχείο όσο και σε άλλες δημοτικά κτήρια.