Την άμεση στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και των υγειονομικών με την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του νοσηλευτικού ιδρύματος,  όπως επίσης και τη διενέργεια  τακτικών τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο σύνολο το προσωπικού, ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα Σερρών της ΑΔΕΔΥ.

«Ως Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών, εκφράζοντας το σύνολο των Δ.Υ. της Π.Ε. Σερρών απευθύνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος μάχονται άοκνα για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας. Εκφράζουμε την αυτονόητη και δεδομένη αλληλεγγύη μας απέναντί τους. Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία και καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της ικανοποίησής τους (με μόνιμους διορισμούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ, με τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ σύμφωνα με τα πρότυπα και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κλπ.)» υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των Σερραίων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Επίσης, με αφορμή  την υπαγωγή της Π.Ε. Σερρών σε «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού και τον συνεχή αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, ζητείται το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών να χαρακτηριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς και μαζί με τα Κέντρα Υγείας να ενισχυθεί με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της δημόσιας υγείας.