Μεγάλη ζήτηση για ζώα συντροφιάς παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου lock down λόγω κορονοϊου την άνοιξη. Στο χώρο των Social media εκείνες τις ημέρες η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη, με μεγάλη δόση χιούμορ: «Νοικιάζω σκύλο για εξόδους» ή «Ζητείται σκύλος για βόλτες» ήταν αστεία που γραφόταν συχνά. Ποια όμως είναι τελικά η αλήθεια;

«Στο πρώτο lock down παρατηρήθηκε μια αύξηση στη ζήτηση των κουταβιών από ανθρώπους οι οποίοι είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο.» δηλώνουν επαγγελματίες στο χώρο πώλησης ζωοτροφών και ειδών φροντίδας για κατοικίδια και προσθέτουν «ίσως να το είδαν σαν ευκαιρία να βάλουν στη ζωή τους ένα κουτάβι, να το εκπαιδεύσουν γιατί υπήρχε ο χρόνος τότε. Το τι θα γινόταν μετά είναι άγνωστο. Παρατηρήθηκε σίγουρα πάντως μια αύξηση στη ζήτηση για κουτάβια.» σημειώνουν.

Όπως οι ίδιοι τονίζουν δεν θέλουν να πιστέψουν ότι λειτούργησε σαν δέλεαρ για να μπορούν να βγαίνουν έξω, παίρνοντας και τη σχετική άδεια. «Άλλωστε ένα κουτάβι για να βγει βόλτα», όπως λένε, «θα πρέπει να περάσουν πρώτα δύο και τρεις μήνες.Επειδή λειτουργούσαμε κανονικά παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις, δεν παρατηρήθηκε κάποια αύξηση στους ιδιοκτήτες λόγω καραντίνας.»

Τις ημέρες της καραντίνας πωλήθηκαν κάποια περισσότερα χρυσόψαρα, ίσως, επειδή ο κόσμος οργάνωσε καλύτερα το ενυδρείο που ήδη είχε, ή πήρε για πρώτη φορά ένα χρυσόψαρο για τα παιδιά που έμεναν περισσότερο στο σπίτι.

«Ίσως η αγορά ενός σκύλου να ήταν λίγο πιο πολύ σκέψη.Μια πρόχειρη σκέψη.» τονίζουν και με αφορμή το δεύτερο lock down, έστω soft, δεν παραλείπουν να στείλουν το μήνυμά τους: « Θα πρέπει να έχουν κατοικίδια αυτοί που τα παίρνουν συνειδητοποιημένα, που θα αγαπούν και θα τα φροντίζουν. Θέλω να πιστεύω πως η σκέψη εκείνων των δύσκολων ημερών δεν έγινε και πράξη.»

Φώτο: Σκύλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Προηγούμενο άρθροΜικρή είναι η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού από τα μικρά παιδιά σε άλλα άτομα
Επόμενο άρθροNέο φάρμακο κατά του κορονοϊού προτείνουν Γερμανοί και Βρετανοί επιστήμονες