Αυτό είναι ντέρμπυ! Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γ.Βασιλακόπουλου στην Ομοσπονδία Μπάσκετ ;

Οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας(ΕΟΚ) έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς μετά από 38 χρόνια αποχωρεί ο κ. Βασιλακόπουλος, εμβληματική φιγούρα του μπάσκετ . Εφτασε στα ύπατα αξιώματα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη και πλέον φεύγει -λόγω ορίου ηλικίας το οποίο θεσπίστηκε με τον νέο αθλητικό νόμο- έχοντας στο ενεργητικό του πολλά θετικά αλλά και κάποια αρνητικά που είναι σύμφυτα με το έντονο κομματικό χρώμα που τον χαρακτηρίζει αυτές τις 4 δεκαετίες καθώς και με μια προσωποπαγή εξουσία που εγκαθιδρύθηκε στην ΕΟΚ.

Κάποιοι περίμεναν να δώσει το «δαχτυλίδι» σε κάποιον εκλεκτό του και έτσι η εξουσία Βασιλακόπουλου να συνέχισε να διαιωνίζεται στην Ομοσπονδία.Ομως τα πράγματα άλλαξαν , η υποψηφιότητα που ανακοίνωσε ο Π. Φασούλας παραπέμπει στο χτες και πλέον το φαβορί είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, δυναμικός επιχειρηματίας από την Πάτρα ,ο οποίος μεταμόρφωσε και την αγαπημένη του ομάδα , τον «Προμηθέα Πατρών» κάνοντάς τον πρωταγωνιστή στο Ελληνικό μπάσκετ. Ο κ. Λιόλιος είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε και διοικεί την γνωστή επιχείρηση “COFFEE ISLAND” .

Η εταιρεία αυτή ξεκίνησε από ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο πριν 21 χρόνια στην Πάτρα και έφτασε να μετρά φέτος 400 καταστήματα σε 6 χώρες, με τελευταία «στάση» το μακρινό Τορόντο του Καναδά! Μιλάμε για έναν Ελληνικό όμιλο με 3 μονάδες στην Πάτρα για επεξεργασία, συσκευασία και διανομή τού καφέ ,με σχεδόν 100 εκ. τζίρο και με εξαγωγικό προσανατολισμό.Είναι μια Ελληνική εταιρεία που δουλεύει αποτελεσματικά , δίνει δουλειά στον κόσμο και δημιουργήθηκε από το μηδέν από τον Βαγγέλη Λιόλιο. Αθλητής μπάσκετ , παιδίατρος στο επάγγελμα και επιχειρηματίας με διεθνείς επιτυχίες , ο Β.Λιόλιος έχει ηπιότητα στις τοποθετήσεις του ,ενώ κατάφερε να απογειώσει την ομάδα της πόλης του: Σήμερα ο «Προμηθέας Πατρών» έχει αποσπάσει τον σεβασμό εντός και εκτός Ελλάδος, έχει προπονητικό κέντρο και ακαδημίες τις οποίες θα ζήλευαν πολλές φημισμένες ομάδες του εξωτερικού και πρωταγωνιστεί.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Ομοσπονδίας μπάσκετ , ο Λιόλιος και ο Φασούλας , θυμίζουν κάπως ….Τραμπ και Μπάϊντεν , καθώς έχουν αποδυθεί σε έναν απαιτητικό προεκλογικό αγώνα, επισκέπτονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας για επαφές, δίνουν σκληρή μάχη για να εξασφαλίσουν την ψήφο των σωματείων και η αίσθηση που υπάρχει στον χώρο του μπάσκετ είναι ότι ο Λιόλιος πλέον έχει «πάρει κεφάλι» στην κούρσα της διαδοχής του Γ. Βασιλακόπουλου.

Ο Φασούλας είναι γνωστός παίκτης και με επιτυχίες με την θρυλική Εθνική Ομάδα του’87, έχει δημόσια παρουσία(μέτρια , πάντως) ως δήμαρχος Πειραιά εκλεγείς με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ήταν βουλευτής του ίδιου κόμματος πιο παλιά, αλλά σε μια περίοδο κρίσης και φόβου νέων επερχόμενων δυσάρεστων εξελίξεων ο κόσμος επιζητεί σιγουριά και σταθερότητα: ανάμεσα στα σωματεία υπάρχει προβάδισμα του Λιόλιου γιατί έχει πιστοποιημένες διοικητικές ικανότητες και οικονομική επιφάνεια, διοικεί μια μεγάλη επιχείρηση και έχει αναδείξει με αστραπιαία ταχύτητα ένα σωματείο τοπικής εμβέλειας σε πρωταγωνιστή.

Ο αγώνας είναι σκληρός και το μπάσκετ παραμένει πάντα το Νο 1 άθλημα της Ελλάδας, καθώς η Εθνική και οι σύλλογοι μας έχουν συνολικά…20 Ευρωπαϊκούς τίτλους(!) τα τελευταία χρόνια και επομένως η κληρονομιά είναι βαριά για όποιον καθίσει στον επίζηλο θώκο του επικεφαλής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας.